Już 3000 lat temu w azjatyckich kuchniach znany był korzeń o charakterystycznym aromacie. Ten, kto kiedykolwiek spróbował imbiru, kojarzy go głównie z palącym, lekko gorzkawym i odświeżającym smaku. Właśnie dzięki takiej mieszance tysiące ludzi pokochało żółtawy korzeń, chętnie wykorzystując go w swojej kuchni. Najczęściej dodaje się go do różnego rodzaju mięs i zup. W Polsce w okresie jesienno-zimowym zaczęliśmy go dodawać do herbat ze względu na rozgrzewające działanie. Do tego typu naparów pasuje również idealnie miód. Dlatego też na naszej stronie internetowej znajdziesz te dwa składniki połączone w jeden produkt!
Z powodzeniem mogą zastąpić wszelkiego rodzaju słodziki do kawy lub herbaty. Oczywiście zdajemy sobie sprawę z tego, że nie każdemu może zasmakować takie połączenie. Dlatego też na stronie internetowej znajduje się miód kremowany z imbirem w słoiczkach o różnej pojemności. Dla osób, które chcą spróbować tego produktu posiadamy produkty o wadze 130 gram. Natomiast dla koneserów i miłośników sprawdzą się wyroby większe - po 250, 380 czy nawet 550 gram.