Starożytny Egipt to miejsce wyjątkowe dla naszej cywilizacji. Nic więc dziwnego, że korzystamy z ich odkryć do tej pory. Jednym z nich jest cynamon. Wtedy wykorzystywano go m.in. w procesie mumifikacji. Co ciekawe, wzmianki o tej przyprawie pojawiły się nawet w Piśmie Świętym, a także dziełach samego Herodota. Posiada niezwykle charakterystyczny korzenno-słodkawy smak, dlatego jest chętnie dodawany do świątecznych potraw, herbat czy innych naparów. Oczywiście można go również dodawać na co dzień do różnych dań i napojów. Na naszej stronie internetowej znajduje się on w połączeniu z miodem kremowanym.
Lekko piekący smak przyprawy wymieszany z produktem wytwarzanym przez pszczoły to wydawałoby się niespotykane połączenie. Jednak przygotowując herbaty i inne napary często łączy jedną i drugą substancję, uzyskując rozgrzewający napój. Dlatego właśnie miód kremowany z cynamonem to połączenie pasujące do siebie, które z powodzeniem można wykorzystywać do różnego rodzaju słodkich wypieków, wytrawnych potraw czy też przyrządzania herbat i kaw.