Nasze niezwykle pracowite owady pozyskują nektar z wielu roślin, przerabiając go później na doskonałe produkty spożywcze. W ten sposób powstaje między innymi doskonały miód rzepakowy. W stanie płynnym ma on barwę lekko słomkową. Bardzo szybko ulega on jednak krystalizacji. Jego smalcowata konsystencja oraz biała lub lekko kremowa barwa odróżniają go od innych produktów pszczelich.
Miód rzepakowy stanowi doskonały element diety dla niemal każdego człowieka. Zawiera on znaczną dawkę potasu oraz innych ważnych dla organizmu składników. Dzięki temu stanowi znacznie lepszą alternatywę dla szkodliwego cukru białego. Może być zastosowany w wielu potrawach i napojach, polepszając ich smak. Tak jak inne produkty pszczele, jest o także w stu procentach naturalny.
Szukając doskonałych produktów pszczelich, warto na dłużej zatrzymać się w naszym sklepie internetowym. Każdy produkt jest tu w pełni oryginalny i pochodzi z wiarygodnego źródła. Już dziś zapraszamy do zapoznania się z naszą pełną ofertą.
MIÓD RZEPAKOWY - w stanie płynnym ma barwę lekko słomkową, bardzo szybko krystalizuje. Ma smalcowatą konsystencje oraz białą lub kremową barwę.
Właściwości: Miód rzepakowy jest skuteczny przy przeziębieniach i stanach zapalnych dróg oddechowych. Polecany jest w leczeniu schorzeń układu krążenia, miażdżycy i niewydolności mięśnia sercowego. Pomocny również jest w leczeniu trzustki, wątroby, układu pokarmowego, wrzodów żołądka i dwunastnicy oraz nerek. Obniża ciśnienie tętnicze krwi i wyrównuje niedobory potasu w organizmie.