Produkty pszczele coraz częściej zastępują w domach cukier biały oraz trzcinowy, stając się głównym sposobem słodzenia różnorodnych potraw, szczególnie u ludzi dbających o zdrową dietę. Jednym z najjaśniejszych artykułów w swojej kategorii jest miód akacjowy, od wielu lat zachwycający swą barwą i doskonałym smakiem. Produkt ten w płynnej postaci jest zielonkawożółty i świetlisty. Po krystalizacji zaś staje się jasnokremowy. Posiada on również wyczuwalny, lecz niezbyt silny zapach kwiatów, wyróżniający go spośród konkurencji.
Jak wszystkie miody, również ten powstający z akacji posiada wiele substancji o korzystnym działaniu. Zawiera on głównie cukry proste, co czyni go łatwo przyswajalnym niemal dla wszystkich. Jest on uwielbiany przez dzieci ze względu na swój niezwykle słodki smak.
Jeżeli interesuje Państwa dokładne działanie tego artykułu, zapraszamy do kontaktu z naszą firmą. Chętnie opowiemy więcej o wszystkich naszych produktach, aby pomóc wybrać ten, który spełni wszystkie wymagania i ucieszy podniebienie.
MIÓD AKACJOWY - w stanie płynnym ma jasną, zielonkawożółtą, świetlistą barwę, po krystalizacji jest jasno kremowy. Ma wyczuwalny, ale niezbyt silny zapach kwiatów akacji.
Właściwości: Odznacza się niską aktywność antybiotyczną. Pomaga w leczeniu wrzodów żołądka, dwunastnicy, zapaleniu błony śluzowej oraz stanów kurczowych jelita cienkiego i grubego. Przy chorobie wrzodowej wspomaga regeneracje tkanki, odnowę błony śluzowej, usuwanie owrzodzeń i nadżerek. Zalecany jest przy leczeniu zaburzeń pracy przewodu pokarmowego i układu trawiennego. Może być stosowany przy niektórych rodzajach cukrzycy ze względu na dużą zawartość fruktozy.
Przed stosowaniem produktów pszczelich należy wykluczyć alergie na stosowane produkty. W razie wystąpienia objawów alergicznych należy natychmiast przerwać kuracje.